top of page
  • Снимка на автораРеджина Господинова

Детски групи за социално и емоционално развитие в Пловдив

Актуализирано: 17.03.2022 г.


Детски групи за социално и емоционално развитие Пловдив детски психолог

Тази пролет можете да се възползвате от събитие, специално организирано за децата - независимо дали те са се сблъсквали с емоционален или поведенчески проблем, или не. Стартира записването за групи, чиято цел е да компенсират вредите в социален и емоционален аспект от изолацията на децата през последните две години.


Порастването е процес, който съвсем естествено поставя предизвикателства пред децата, заради промените, през които те преминават и новите уроци, които трябва да научат за кратко време.


В сегашната ситуация на изолация и повишено напрежение във всяка една социална среда на децата, те са изправени пред още повече предизвикателства от обикновено. Затова и все повече родители разпознават нуждата да осигурят на своите деца възможно най-много ресурси за справяне и да им помогнат един ден да се превърнат в добре социализирани, зрели, продуктивни възрастни хора.


Пътищата към този резултат са много. Един начин за подпомагане са групите за социално и емоционално развитие. Те са предназначени за деца на различна възраст, като не е нужно децата да са се сблъсквали със сериозни емоционални или поведенчески проблеми, за да имат полза от такава група.


Как може такава група да подпомогне социалното и емоционално развитие на детето?


  • Динамиката в специализирана и малка група дава възможност на децата да учат нови начини за създаване и заздравяване на социални връзки, решаване на конфликти и общуване;

  • Играта, случваща се в групата, е един безопасен метод за преработка на напрежение, негативни емоции, страхове и притеснения, позволява да бъдат откривани и ''упражнявани'' нови начини за справяне с емоциите от вътрешния свят и реалните ситуации във външния;

  • Фасилитирани от психолог, групите протичат по регулиран начин, ориентиран от целта за социо-емоционално развитие и повишаване на ресурсите за справяне.

Групите са подходящи за деца на възраст от 4 до 12 години. Децата се разделят спрямо възрастта си: 4-6, 7-9 и 10-12 години. Всяка група се затваря, след записването на 4 до 6 деца и се провежда ежеседмично с продължителност от 90 миинути в удобно време.


Кога започват групите? 14.03.2022г. и се провеждат ежеседмично, в уговорено удобно време.


Как става записването? Можете да подадете заявка на следния линк: https://forms.gle/wU9ArrLMVj9ZFsqG8 или да се обадите на телефон 0894421394


Каква е цената? Всяко 90-минутно посещение е на цена от 20лв. за дете

Детски групи за социално и емоционално развитие Пловдив Психотерапевтично пространство Фрагменти Реджина Господинова
800 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Yorumlar


bottom of page