top of page

За мен

Реджина Господинова

Квалификации
Снимка за мен 2_edited_edited.jpg

Завършила съм бакалавърска програма по ''Психология'' в Нов Български Университет; академичните ми интереси ме отведоха към магистратура в специалност ''Психоаналитични науки'' към Лондонския университет, която завърших през 2021-ва година.

По-важно за работата в кабинета ми е обучението ми в психотерапевтични школи, което започнах през 2015-та година в метода за групова терапия психодрама. През 2016-та започнах и обучението си към Българско общество за Лаканианска психоанализа, част от NLS и Светованата асоциация по психоанализа. И до днес се развивам в обучението си, чрез супервизия, обучителни семинари и клинични ателиета 

Подход в работата

Преминавайки през различни етапи на обучението си, направих избор да разчитам в работата си на първо място на психоаналитичната теория и практика, основани от Жак Лакан и развивани от много други съвременни аналитици. Личното ми виждане - след собствен опит като пациент в различни психотерапевтични подходи - е, че психоанализата предлага най-задълбочен и индивидуален поглед над психиката. Ценностите ми съвпадат с тези на лаканианската школа. Ръководейки се от тях, държа при съвместната ни работа:

  • да бъдете посрещнат(а) като отделна личност с внимание към индивидуалния Ви опит;

  • да се ръководим от актуалните Ви нужди, размисли и приоритети, а не от формулите и наръчниците по психология;

  • да Ви бъде предоставено пространство да направите своите изводи, да опознаете несъзнаваните си мотиви и да вземете съзнателни решения как да продължите живота си, вместо аз да Ви давам готови, но неработещи решения;

  • не само да ''елиминираме'' даден симптом, а да потърсим причината за появата му, за да предотвратим неговото завръщане след края на срещите ни.

Повече за психоаналитичните теории и практики можете да прочетете в публикациите ми в сайта.

b79b567aee53a80cc339d71ed4d26797314e88c6

Образование & Квалификации

Университетското ми образование е на психолог, а извън университета се обучавам и към Българско Общество за Лаканианска Психоанализа и практикувам под супервизия. Също така съм завършила първо обучително ниво за психодрама консултант към Психодрама институт ''ДЕА'', като продължавам обучението си и в тази школа за групова психотерапия.

Университетско образование

2020-2021

MA ''Psychoanalytic Studies'', Birkbeck College, University of London

2016-2017

Cognitive Neuroscience, Università degli Studi di Trento, Department of Psychology and Cognitive Science

2014-2018

Психология на английски език, Нов Български Университет, Департамент Когнитивна наука и Психология

Психотерапевтичен тренинг

2021

Психодрама институт ''ДЕА'' член на Federation of European Psychodrama Training Organisations, Belgium

2016

Българско Общество за Лаканианска Психоанализа, член на Nouvelle École Lacanienne, France

2015

Институт по Психодраматични Практики ''Хирон'', член на Federation of European Psychodrama Training Organisations, Belgium

Код в Регистъра на Дружеството на психолозите в Република България (ДПРБ): BG RP 2657 – 2634 (6001)
Контакти на ДПРБ: office@psychology-bg.org

Психотерапевтично пространство ''Фрагменти''

Сбъдвайки една от мечтите си - да живея в Пловдив - през 2021г. отворих и собствен кабинет в града. Психотерапевтично пространство "Фрагменти" е кабинет, отворен за психологическо консултиране и дейности, свързани с психичното благополучие и развитие. 


Освен консултациите, организирм и различни дейности за деца, развиващи и информативни събития, групи и други. Можете да следите актуалните събития във Facebook страницата на кабинета =>  

  • Black Facebook Icon

Името на този кабинет е внимателно подбрано. На първо място, защото нуждата на всеки човек да намери пространство, в което да говори напълно свободно и да бъде изслушан, винаги е била жизненоважна, а по време на пандемията такива пространства станаха все по-трудни за откриване.

 

На второ място, заглавието Фрагменти за мен изразява по-реалнаа връзка с психиката от обичайното схващане. Много често хората се тревожат, че вътрешният им свят е фрагментиран, противоречив, объркан. Стремят се на всяка цена да го подредят и се чувстват неспокойни, когато това не се случва. Още повече - често подават заявка към своя психолог или терапевт да подреди вместо тях. Моето лично виждане е различно - именно откъслечните фрагменти от ума ни могат да дадат начало на нова идея, нова посока на действията ни, ценна информация за симптомите и желанията ни. Тази съвсем човешка фрагментираност ни позволява да влезем в кабинета и да има за какво да говорим и какво да научим за себе си, да продължаваме живота с любопитство и радост. 


Всеки, който има нужда от това пространство, е добре дошъл!

bottom of page